Помен Бесмртноме Чичи широм Србских земаља

,,Ја могу и погинути на том путу али је наша победа сигурна. Не бојте се, идеја живи.”
17. јул 2022. године,широм Србије, Отаџбине Српске, Црне Горе и дијаспоре; од Србобрана,преко Ивањице,Конатица,Равне Горе,Бијељине,Параћина,Сремских Карловаца,Будве,Требиња,до далеке и велике Аустралије,служени су помени за душу монструозно убијеног армијског ђенерала Драже Михаиловића,начелника штаба ВК ЈВуО и министра војске,морнарице и ваздухопловства Краљевине Југославије.
Готово да нема места у Србији и српским земљама где није упаљена свећа за покој душе нашег Чиче.
Одбори Равногорског покрета дали су парастосе бесмртном Ђенералу Драгољубу Михаиловићу на Равној Гори, Ивањици и Конатицама на дан када је стрељана Србија 17.07.1946.године. Парастос је дат и преминулој браћи Зорану Стефановићу и Славку Марковићу. Слава им.
Браћа из РП Србобран данас су дала парастос неумрлом вожду ђенералу Дражи Михаиловићу. Поред нашег команданта,браћа су се молитвено сетила и двојице заслужних веерана; првог председника равногораца Србобран и часне старине која је помогла у опстанку и ширењу идеје Равногорства у Србобрану и читавој српској Војводини.
Упоредо са ђенералом, православне свеће паљене су и у спомен на свету царску породицу Николаја Романова,последњег руског цара који страда мученичком смрћу,попут нашег ђенерала,у црвеној комунистичкој револуцији у Русији.
Слава и хвала српском ђенералу
и последњем руском цару!

 

 

С вером у Бога,за Краља и Отаџбину

 

Равногорски Покрет

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart
Scroll to Top