O Нама

Равногорски покрет је обновљен 1990 год. иницијативом и залагањем преживелих учесника Равногорског покрета из редова ЈВуО у Другом светском рату, верних следбеника идеје и дела ђенерала Драгољуба Драже Михаиловићa.

Равногорски покрет je национална и надстраначка организација, који није обновљен да би био страначка организација већ свесрбски и домаћински покрет.

Главна активност Равногорског покрета је враћање саборности и слоге,међу србски народ уз заштиту и очување свих светих и значајних србских традиционалних, историјских, културних и војничких традиција

Циљ рада Равногорског покрета није борба за освајање власти, већ да све своје снаге усмери ка духовном, моралном, националном, социјалном, економском и културном препороду српског народа.

Равногорски покрет залаже се за државу српског народа са свим својим територијама, не прихватајући данашњу неприродну поделу, која је последица наказних одлука АВНОЈ-а и каснијих подела и одричемо се југословенства. Утврђивање историјске истине и презентација истог, обележавање места, датума и догађаја како лика и дела у организацији Ђенерала Драгољуба Михаиловића тако и српске четничке војне традиције.

Имамо за циљ обнову уставно парламентарне монархије са династијом Карађорђевић и да нам Дух СветоСавског православља буде водиља.         Равногорски покрет чува и баштини завет да су сви саборни покрети добродошли под барјак слободе Равногорског покрета и као такав не поседује партијску идеологију и вертикалу.

Shopping Cart
Scroll to Top