Одржан помен високом официру ЈВуО Душану Смиљанићу у Јабучју

Одржан помен високом официру ЈВуО Душану Смиљанићу у Јабучју.
Одбори Равногорског покрета западне Србије усвојили су Декларацију као и одлуку да се организационо устројимо према статуту Равногорског покрета.
Обавештавамо братске организације и јавност да нисмо део СРБИООРС РП и да идеја Равногорског покрета наставља да живи и да се остварује кроз рад наших одбора.
Позивамо браћу и сестре равногорских и четничких удружења да заједно и у братском договору наставимо сарадњу једни поред других.
Равногорски покрет не поседује партијску идеологију и вертикалу већ је надстраначка организација и као такав је саборни и домаћински.
”на Ђурђевдан 1944 у слободним српским планинама
Равногорски покрет није политичка партија нити има намеру да то постане. Он је изнад партија и других група.
Његова је тежња да код широких народних маса акредитује минимални државни, национални и социјални програм који се ни сада у току рата ни сутра после рата, кад наступи нормалан живот у земљи не сме компромитовати нити доводити у питање.
Идући путем наше прошлости, вођен духом слободе, демократије, друштвене правде и равноправности, борећи се против сваке диктатуре, Равногорски покрет је постао окупљач свих демократских снага у нашем народу.
Светосавски конгрес је највећи израз овог великог опште народног окупљања.
С вером у Бога, за Краља и Отаџбину“

 

 

С вером у Бога,за Краља и Отаџбину

 

Равногорски Покрет

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart
Scroll to Top