НИКАД ВИШЕ! Бела Црква 07. јули

НИКАД ВИШЕ!
Бела Црква 07. јули
Трагом комунистичког крвавог злочина, никаквог ,,дана устанка”.
У присуству многих младих пролетера, чија просечна старост износи 78 година, чиновници државе Србије са обезбеђењем из редова полиције и војне полиције положили су венце (али не и свеће јер се комунизам још увек добро држи), на споменике Жикице Јовановића Шпанца и два његова ,,друга”.
Споменик жандармима, српског порекла који су страдали на Ивањдан 1941. обишла су браћа из Западне области Равногорског покрета и припадници монархистичких странака. У цркви је служен парастос са надахнутом беседом локалног пароха.
Жандарми су страдали на дужности, на успостављању реда и мира, сличан посао данас су обављали и припадници полиције и војне полиције, али ипак нико од њих није имао разумевања за жртву својих колега од 70 и кусур година.
На срамоту комуниста и свих нас, ту дознадосмо за злодела која је претпрела сама црква. Мало им је било два српска гроба па су приликом осликавања саме цркве, у паузи када су фрескописци ручали, ушли у цркву и ножем изболи фреске. Једне су зиме извршили велику нужду на вратима цркве, утабали у снег тако да свако ко уђе у светињу унесе тај измет, комунистички, у кућу божију. До пре пар година су овце и свиње пуштане у порту цркве да је руже и уништавају. Мржња је ишла дотле да су секирама лупали дрвета у самој порти покушавајући и њих да затру.
То је тај устанак и дично понашање другова комуниста.
И као што пише на самом споменику двојици жандарма
НИКАД ВИШЕ!
С вером у Бога,за Краља и Отаџбину

 

Равногорски Покрет

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart
Scroll to Top