„Марковдан – Равна Гора 2024“

,,Што се не хће у ланце везати, то се збјежа у ове планине!”
Са Равне Горе на Марковдан 2024. године у славу и част ђенерала Михаиловића и његове непокорене војске у свет одлазе слике достојанственог, молитвеног сабора.
САБОРНОСТ, слога, братска љубав.
Равногорски покрет заједно са браћом и сестрама из многобројних четничких и равногорских организација, покрета, удружења из Србије, Републике Српске и Црне Горе, дијаспоре обележио је годишњицу доласка прве групе официра и војника на Равну Гору, предвођену неумрлим нашим ђенералом Михаиловићем.
Пред постројеним четничким и равногорским одредима обратио се Председник Равногорског покрета Љубивоје Ненадовић, нагласивши да је створено јединство и устројство, да се покаже непријатељу да не сме више да дрзне на српски народ и српске земље.
Организована је додела Повеља покретима, удружењима и истакнутим појединцима за допринос у очувању и неговању традиције лика и дела ђенерала Михаиловића, четничког и равногорског покрета.
Обратио нам се народни гуслар Милорад Шаровић као и Марија Јововић кћерка Благоја Јововића.
Културно уметничко друштво ”Круна“ из Стублина извело је сплет српских народних игара а дефиле Коњичког клуба “Западна Морава” из Краљева уприличио је цео догађај.
Бринуло се и о екологији ,те свим гостима на Равној Гори подељени су џакови како би адекватно одложили смеће, такође и Општина Горњи Милановац, одељење за екологију посетило је скуп и донело додатне џакове и уверили се да је свест и брига за нашу Равну Гору на високом нивоу.
Захваљујемо се многобројним гостима где би смо свакако издвојили име Милослава Самарџића.
 

Равној Гори и ђенералу у походе! 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Догодине у Краљевини Србији
 
С вером у Бога,за Краља и Отаџбину
 
За слободу и част Отаџбине
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart
Scroll to Top