Марковдан на Равној Гори

Равногорски покрет на Марковдан после литургије на Равној Гори у миру и достојанствено одао је помен Ђенералу Драгољубу Михаиловићу и његовој безгробној војсци и положио цвеће код споменика. Молитва за трагично настрадалу децу уз речи Председника Равногорског покрета Љубивоја Ненадовића да не смемо дозволити проливање невине србске крви никад и нигде.
Заједнички дефиле и смотра четничких и равногорских јединица у част и славу доласка непокорених који реч “капитулација” не познају.Част нам је указала својим присуством и обраћањем Марија ћерка Благоја Јововића.
Браћа из свих Србских земаља, Уједињени Равногорски покрет Србије и Отаџбине Србске,Србски четници 1848, Шумадијски Равногорски покрет, четнички и равногорски одреди уз узајамно поштовање коначно уједињени једни поред других и никад једни изнад других.
Захваљујемо се Коњичком клубу”Западна Морава” из Краљева који је достојно уприличио догађај.
Уз братску трпезу љубави уручена су благодарја за допринос Равногорском покрету као и као и за свечано положену заклетву пред Отаџбином и својим родом уз присуство свештеника.
Претходни дан смо подигли заставу на пола јарбола у знак трагично настрадалих и отказали планирана спортска и кулинарска надметања као и долазак више аутобуса деце као што смо и сваке године домаћини нашим најдрагоценијим гостима.На сам дан Марковдан такође смо одустали од извођења народних игара деце из Куд ”Круна” из Стублина која су са нама заједно шетала у дефилеу Равног Гором и била наши гости. Прикупљање средстава за израду споменика Војиславу Танкосићу настављена је куповином књига “О Војводи Танкосићу”.
Да нам остане чиста Равна Гора поделили смо џакове свим посетиоцима и послали допис Општини Горњи Милановац који су позитивно одговорили и разместили потребне судове за одлагање отпада.
Замолили смо власнике привремених угоститељских објеката да за време литургије, помена и молитве утишају музику што је и испоштовано.
 
С вером у Бога, за Краља и Отаџбину
 
Shopping Cart
Scroll to Top